Van Maggi
Zoete aardappel en kastanjesoep
Heerlijke soep met zoete aardappelen en kastanjes!
35 minuten
Eenvoudig
6
350
Ingrediënten
- 200 gr. gekookte kastanjes
- 2 uien
- 2 sk. knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 kg zoete aardappelen geschild
- 2 el verse tijm, alleen de blaadjes + extra voor serveren
- Sap en schil van 1 citroen
- 2 el Maggi kippenbouillon
- 1500 gr. water
- peper
- 1 el geroosterde pijnboompitten om te serveren
- 2 plakjes spek, fijngehakt voor serveren
- 2 el croutons om te serveren
Uitvoering
- Hak de kastanjes, uien en knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de kastanjes, ui en knoflook in 2 minuten licht goudbruin.
- Snijd de zoete aardappelen in onbepaalde stukjes. Doe ze in de pan en bak nog 2 minuten. Voeg de tijm, de schil en het citroensap, het blokje en het water toe. Roer met een pollepel.
- Dek af en laat 30 minuten sudderen. Verwijder het deksel, haal de pan van het vuur en klop met een staafmixer tot de groenten volledig zijn opgelost. Zet de pan op het vuur en laat nog 10 minuten sudderen.
- Haal de pan van het vuur en serveer met de pijnboompitten, bacon, croutons, tijm, verse olijfolie en peper.