Bananencupcake met pindakaasglazuur en paaseitjes
Duik in de Paassfeer met je kinderen en geniet van deze heerlijke cupcakes.
1 uur
Moeilijk
8
PORTIES
Ingrediënten
Cupcakes:
- 180g bloem
- 5g bakpoeder
- 5g baking soda
- 5g fijn zout
- 6 grote overrijpe bananen
- 150g poedersuiker
- 1 ei
- 85g gesmolten boter
- 250ml NESTLÉ® room
Glazuur:
- 125g pindakaas
- 30g boter
- 50g poedersuiker
Topping:
- 64g geraspte chocolade
- Chocolade paaseitjes
Uitvoering
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda en fijn zout in een kom.
- Prak de banaan in een andere kom. Voeg de suiker, het ei en de gesmolten boter toe. Meng dit met de droge ingrediënten tot een glad beslag.
- Giet het beslag in een muffinvorm met papieren cupcakevormpjes. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15 tot 20 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de cupcakes wordt gestoken. Laat volledig afkoelen.
- Klop de pindakaas, boter en poedersuiker tot een lichte en gladde consistentie. Zet opzij.
- Klop de NESTLÉ® room apart op tot een luchtige textuur. Spatel dit voorzichtig door het pindakaasmengsel. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit het op de cupcakes.
- Garneer met geraspte chocolade en de chocolade paaseitjes. Serveer op kamertemperatuur.