Maggi
Venkelrisotto met garnalen
Maak zelf snel en makkelijk een heerlijke venkelrisotto met garnalen aan de hand van dit recept!
20 minuten
Eenvoudig
4
Ingrediënten
- 1 Blokje MAGGI Kippenbouillon
- 200g Garnalen
- 50g Parmezaanse kaas
- 300g Sjalot
- 500g Venkel
- 1 Teentje knoflook
- 300g Risottorijst
- 1 Citroensap
- 125ml Witte wijn
- 1 el Olijfolie
- 10g Boter
Uitvoering
- Maak de bouillon
Breng 800ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. - Bereid de risotto
Verhit de olie in een pan en bak de sjalot zachtjes 5 minuten. Voeg de knoflook en venkel toe en bak nog 3 minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig worden. Voeg de witte wijn toe en blijf roeren totdat de wijn is opgenomen. Voeg telkens een scheutje bouillon toe en blijf in de pan roeren. Voeg weer een scheutje bouillon toe wanneer de bouillon door de risotto is opgenomen. De risotto is gaar als het geen vocht meer opneemt en de rijst smeuïg is. - Bereid de garnalen
Bak de garnalen voor 2 à 3 minuten in een pannetje. - Voeg nu alle ingrediënten samen
Roer de garnalen, boter en citroensap door de risotto. - Serveer het gerecht
Schep de risotto op de borden en strooi er de Parmezaanse kaas over. Garneer eventueel met het groen loof van de venkelknol. Eet smakelijk!