Ontdek ons recept voor pasta linzen bolognese.
• 1 witte ui, fijngehakt
• 1 koffielepel Provençaalse kruiden
• 4 teentjes knoflook, geperst
• 4 Kub Or
• 1l passata
• 300 gram kerstomaten
• 250 gram linzen uit blik, uitgelekt gewogen
• 100 gram zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
• 300 gram spaghetti
• Enkele blaadjes basilicum
• Enkele takjes oregano
• 2 eetlepels Parmezaanse kaas
• Peper en zout
1. Verhit wat vetstof in een kookpot en fruit de witte ui samen met de Provençaalse kruiden. Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit nog twee minuten.
2. Voeg de passata, bouillonblokjes en kerstomaten toe en laat gedurende 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
3. Voeg de zongedroogde tomaten en linzen toe aan de tomatensaus en laat nog 10 minuten zachtjes verder pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
4. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
5. Meng de pasta onder de tomatensaus. Werk af met basilicum, oregano en Parmezaanse kaas.