Garden Gourmet
Vegetarische ovenschotel met kaas
Probeer deze winter dit heerlijke vegetarische recept met de Garden Gourmet Spinazie-Kaas Rondo, pompoen en asperges. Je zult het geweldig vinden!
30 minuten
Medium
4
Ingrediënten
- 500 gram groene asperges
- 400 gram pompoen (hokkaido of flespompoen)
- 2 middelgrote venkelbollen
- 1 rode ui
- 500 gram gemengde aardappelen (truffel, roseval en krieltjes)
- Olijfolie
- Zout en peper
- 4 takjes verse tijm en 2 theelepels venkelzaad
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 2 eetlepels walnoten
Uitvoering
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zet een pan met veel water en een beetje zout op om de asperges te blancheren.
- Snijd de uiteinden van de asperges af (ongeveer 3 cm) en blancheer ze 1 minuut in kokend water. Haal de asperges uit het water en kook de aardappelen in ca. 3 minuten. Snijd de venkel en rode ui (schillen is niet nodig) in vieren. Snijd de aardappelen doormidden in gelijke delen, niet te groot.
- Verdeel de groenten en aardappelen over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout, peper, tijmblaadjes en gemalen venkelzaadjes.
- Rooster de groenten en aardappelen in ongeveer 30 minuten gaar. Roer eventueel na 15 minuten goed door.
- Bak de rondo's ongeveer 12 tot 14 minuten tussen de groenten op de bakplaat, of bak ze apart ongeveer 10 minuten in een pan.
- Garneer met granaatappel en geplette walnoten