Maggi
Tomaat-paprika soep met chorizo
De extra stukjes chorizo geven wat pit aan deze tomaat-paprika soep.
25 minuten
Eenvoudig
7
Ingrediënten
- 2 blokjes MAGGI Runderbouillon
- 2 rode pepers
- 1 witte ui
- 250 g wortelen
- 1,5 el paprikapoeder
- 15 g rode peper
- 7 eetlepels yoghurt
- 225 g chorizo
- 20 g koriander
- 750 ml water
- 400 g tomaten in blokjes
Bijgerecht (optioneel)
- Geroosterd brood
Benodigdheden
- Soeppot
- Kommen
- Staafmixer
Uitvoering
- Was de paprika's en de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes. Pel de ui en snijd hem fijn. Was en schil de wortel en snijd deze ook in stukjes. Zet enkele stukjes paprika opzij voor de garnering. Verwarm de rest van de ingrediënten in een pot gedurende 5 minuten.
- Voeg het water, de in blokjes gesneden tomaten en de twee bouillonblokjes toe aan de pan. Breng aan de kook en laat sudderen op laag vuur tot de wortel goed gaar is.
- Giet de helft van de soep in een blender en mix tot een gladde puree. Voeg vervolgens de andere helft van de soep toe en mix opnieuw. Giet het geheel terug in de pot.
- Snijd de chorizo in plakjes en voeg deze toe aan de soep. Verwarm de pot lichtjes zodat de chorizo goed warm wordt.
- Giet de soep in kommen. Garneer met de aparte gehouden stukjes paprika. Voeg een lepel yoghurt toe in het midden en bestrooi eventueel met wat verse korianderblaadjes. Serveer de soep met geroosterd brood en geniet van een heerlijke maaltijd.