Garden Gourmet
Heerlijke groentetajine
Reis met deze tajine, gemaakt met Garden Gourmet Groenteballetjes, een smaakvol recept om te delen met liefhebbers van pittige gerechten
1 uur en 30 minuten
Moeilijk
4
Ingrediënten
- 1 verpakking Garden Gourmet Groenteballetjes
- 300 gram wortelen, in reepjes gesneden
- 400 gram courgette, in reepjes gesneden
- 1 witte ui, fijngehakt
- 240 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt gewogen
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 200 milliliter groentebouillon
- Een handje rozijnen
- 6 gedroogde abrikozen in stukjes gehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel Ras el Hanout
- 1/2 koffielepel gemalen korianderpoeder
- 2 koffielepels gerookte paprikapoeder
- 1 koffielepel komijn
- Enkele takjes verse munt
- Twee handjes granaatappelpitten
- Een handje geroosterde amandelschilfers
Uitvoering
- Voeg wat vetstof toe aan de tajine, bak de balletjes goudbruin in de tajine en leg apart.
- Stoof de ui samen met de knoflook en kruiden gedurende enkele minuten in de tajine.
- Voeg de reepjes courgette en wortel toe en stoof nog enkele minuten verder.
- Giet de groentebouillon en tomatenblokjes in de tajine en laat gedurende 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de rozijnen, gedroogde abrikozen, kikkererwten en groenteballetjes toe aan de tajine en laat nog minstens 1 uur zachtjes verder pruttelen.
- Werk de tajine af met granaatappelpitten, verse munt en amandelschilfers. Serveer met couscous, brood of rijst.