Maggi
Eendenspiesjes met sinsaasappel
Met de klassieke combinatie van eend en sinaasappel kan je nooit missen. Laat het smaken!
35 minuten
Eenvoudig
4
Ingrediënten
- 700 g eendenfilet
- 2 theelepels kalfsfond MAGGI
- 2 onbespoten sinaasappelen
- 200 ml water
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 eetlepel olie
- Peper
Bijgerecht (optioneel)
- Tagliatelle
Benodigdheden
- Pan
- Spiesjes/satéprikkers
- Citruszester
Uitvoering
- Verwijder het vel van de eendenfilets en snij ze in grote blokjes.
- Rasp de schil van een sinaasappel, pel daarna de 2 sinaasappelen à vif en maak elk partje los.
- Schuif afwisselend blokjes eend en partjes sinaasappel op de spiesjes. Kruid de brochettes aan beide kanten naar smaak.
- Bak de spiesjes in een pan met warme olie goudbruin aan beide kanten.
- Deglaceer de pan op hoog vuur met de azijn. Giet voor alle azijn verdampt is, het water en de kalfsfond erbij. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe. Laat verder op middelhoog vuur inkoken tot de saus is ingedikt.
Suggesties
Serveer de spiesjes overgoten met de saus en met verse tagliatelle.