Taartjes met chocolade en gezouten karamel
Het recept combineert heerlijke chocolade en gezouten karamel in kleine taartjes.
50 minuten
Medium
4
PORTIES
Ingrediënten
- 1 kruimeldeeg
- 1 blik Gecondenseerde Melk met Suiker Nestlé
- 1 blik room Nestlé 170 g
- 60 g suiker
- 30 g boter
- 1 eetlepel water
- 1 koffielepel zout
Uitvoering
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Beboter 4 taartvormen en breng er het deeg in aan.
- Bak het deeg in de oven volgens de gebruiksaanwijzing (20 min).
- Verwarm de suiker en de eetlepel water in een kookpot.
- Zodra de suiker belletjes begint te vormen, voegt u er de Gecondenseerde
- Melk met Suiker aan toe.
- Voeg het zout al roerend toe.
- Op een zacht vuurtje gedurende 15 minuten roeren.
- Vul de taartjes met het mengsel.
- In een andere kookpot laat u op een zacht vuurtje, al roerend, de chocolade, de room en de boter smelten.
- Breng vervolgens dit tweede mengsel op de taartjes aan en laat afkoelen.