Smeuïge gekarameliseerde appelen overgoten met een heerlijke karamelsaus… Een klassieker om een maaltijd in stijl mee te eindigen.
- ½ blikje NESTLÉ® Gezoete Gecondenseerde Melk (305 ml)
- 4 appels (ongeveer 750 g)
- 125 g gezouten boter
- 175 g bloem
- 50 g bruine suiker
1) Verwarm de oven voor op 180 °C (Th. 6).
2) Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng ze met de NESTLÉ® gecondenseerde melk met suiker en verdeel ze in 8 ovenschaaltjes.
3) Giet de bloem en de cassonadesuiker in een slakom. Voeg de gesneden klontjes boter toe en meng met je vingertoppen zodat grove kruimels overblijven. Bedek de appels ermee.
4) Laat 25 min. bakken in de oven.
5) Dien warm op met een bol vanille-ijs, lauw met crème anglaise of natuur op kamertemperatuur.
Tip: U kunt de appels vervangen door perziken, rode vruchten of pruimen.