Nestlé
Citroentaart met meringue
Deze citroentaart met meringue verleidt je meteen met zijn verschillende texturen en zure toetsen! Als tussendoortje of dessert, het is een waar genot.
35 minuten
Medium
8
Ingrediënten
• 1 blik NESTLÉ® Gecondenseerde Melk met Suiker (305 ml)
• 1 kruimeldeeg HERTA®
• 2 citroenen
• 3 eieren
• 1 eetlepel bloemsuiker
Uitvoering
- Verwarm de oven voor op 200 °C (Th. 7).
- Rol het deeg uit in een taartvorm en behoud daarbij het bakpapier.
- Bak het blind volgens de gebruiksaanwijzing.
- Meng in een kom de NESTLÉ® Gecondenseerde Melk, de eierdooiers, de schil en het sap van de twee citroenen.
- Klop de eiwitten tot sneeuw en klop er de bloemsuiker onder.
- Giet de citroenroom op de taartbodem en bedek met de stijf geklopte eiwitten met behulp van een vork.
- Bak de taart ongeveer 20 min. Indien de meringue te snel bruin wordt, leg er een vel aluminiumpapier op en bak verder.
Tip: Versier uw taart met limoenschil en enkele frambozen.