Trakteer jezelf op dit gastronomische recept! Knapperig vanbuiten, smeuïg vanbinnen: een taartje om sprakeloos van te worden!
• 1 blik NESTLÉ® Gecondenseerde Melk met
Suiker (305 ml)
• 300g plattekaas (kwark)
• 10g gelatinepoeder
• Sap van 2 citroenen
• 250g speculoos
• 75g boter
• 1 taartvorm
1) Bereid de gelatine aan de hand van de instructies op de verpakking.
2) Mix de speculoos tot kleine kruimels (tip: steek het in een blender).
3) Smelt de boter en meng dit vervolgens met de speculooskruimels tot een homogeen mengsel.
4) Verdeel het speculoosmengsel egaal over de onderkant van de taartvorm en druk goed aan. Zet de taartvorm in de koelkast terwijl je het kaasmengsel bereidt.
5) Meng de plattekaas met het gelatinemengsel (in een keukenrobot voor het gemak).
6) Giet er beetje bij beetje de gecondenseerde melk van NESTLÉ® bij. Voeg voorzichtig het citroensap toe en meng tot een mooi geheel. Giet het kaasmengsel op de speculoosbodem en strijk mooi glad. Dek de taartvorm af en zet de cheesecake in de koelkast voor minstens 2-3 u. Geniet ervan!
Tip: Serveer met rood fruit en wat verkruimelde speculooskoekjes. Gebruik limoen in plaats van citroen, en rasp wat limoenzeste over de taart om hem wat pit te geven.