Appelbeignets
Geniet van de knapperige, goudbruine zaligheid van deze appelbeignets - een heerlijk en verrassend dessert dat elke hap een feest maakt!
25 minuten
Medium
8
PORTIES
Ingrediënten
- 1 blikje 397g Gesuikerde Geconcentreerde Melk van NESTLE
- 5 Golden-appels
- 3 eieren
- 250 g meel
- 100 ml water
- 1 theelepel kaneel
- ½ liter zonnebloemolie
Uitvoering
- Maak het beignetbeslag. Verwarm het water en de gesuikerde geconcentreerde melk tot aan het kookpunt. Zet de pan van het vuur, voeg er het meel in één keer aan toe en klop krachtig. Voeg ten slotte de eieren één voor één toe. Laat enkele minuten rusten. > Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in plakjes en doe ze in het beslag.
- Verwarm de olie in een grote pan en leg er met een eetlepel de appelplakjes met beslag in. Laat ongeveer 1 minuut aan elke zijde bakken.
- Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en serveer ze bestrooid met kaneel.
Suggestie: U kunt het beslag lichter maken door de eiwitten er tot sneeuw geklopt aan toe te voegen. U kunt deze beignets dan serveren met een bolletje vanille-ijs.