Maggi
Stamppot rauwe andijvie met gehaktballetjes
Ontdek ons recept voor stamppot met andijvie en gehaktballetjes.
1 uur en 15 minuten
Medium
4
Ingrediënten
- 700 g aardappelen
- 45 g zure room
- 8 cl melk
- 20 g boter
- 4 theelepels Kalfsfond MAGGI
- 350 g varkens-rundgehakt
- 600 g andijvie
- 1 ei
- 1 liter water
- 1 witte ui
- 1 teentje knoflook
- 2 g komijnpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel cayennepeper
- Paneermeel
- Zout en peper
Benodigdheden
- 1 slakom
- 1 pureerstaaf (of een garde)
- 2 potten
- 1 pan
Uitvoering
- Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak ze enkele minuten zonder te laten kleuren.
- Meng in een slakom het gehakt met 1 theelepel kalfsfond. Voeg de volgende zaken toe: ei, cayennepeper, ui, zout, peper, knoflook, boter en het paneermeel. Meng alles goed door elkaar tot een homogeen mengsel. Als het gehakt te vochtig is, voeg dan geleidelijk paneermeel toe tot het mengsel stevig genoeg is om mooie kleine gehaktballetjes te vormen die goed bij elkaar blijven.
- Bak de gehaktballetjes in een pan met een beetje olijfolie tot ze goudbruin zijn.
- Meng in een pan de rest van de Fond de Veau met 300 ml water. Voeg de gehaktballetjes toe en laat ongeveer 20 minuten sudderen. Haal de gehaktballetjes uit de pan en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Voeg de gehaktballetjes weer toe aan de saus en laat ze opwarmen. Zet opzij.
- Breng de resterende hoeveelheid water aan de kook en kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Giet ze af, doe ze terug in een andere pan en voeg de melk toe. Pureer ze met behulp van een pureestamper.
- Voeg de rauwe andijvie toe aan de puree en meng goed om ze gelijkmatig te verdelen. Voeg vervolgens de zure room en boter toe, en meng opnieuw. Breng de andijviepuree op smaak en haal het van het vuur.
- Serveer de andijviepuree in een diep bord samen met de gestoofde gehaktballetjes. Schep een lepel stoofsaus over de gehaktballetjes.