Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Paaseieren verven met natuurlijke kleuren

Verf voor Pasen uw eieren met natuurlijke kleuren. Een leuke en creatieve activiteit voor het hele gezin! Probeer alle mogelijke combinaties en maak de mooiste paaseieren.  

Om uw paaseieren met natuurlijke kleuren te verven, begint u met te bepalen welk natuurlijk element uw eieren zal verven en in welke kleur. Wacht dus niet langer en maak je klaar voor een leuke middag met je familie. 

 

Om je paaseieren op natuurlijke wijze te verven, heb je nodig :  

Per kopje water (250ml): 

1 kopje gehakte paarse kool = blauw op witte eieren, groen op bruine eieren 

1 kopje rode uienschillen = lavendel of rode eieren 

1 kopje gele uienschillen = oranje op witte eieren, roestrood op bruine eieren. 

1 kopje geraspte bieten = roze op witte eieren, bruin op bruine eieren 

2 eetlepels gemalen kurkuma = gele eieren. 

1 eetlepel witte azijn per kopje water. 

 

Instructies :  

1. Verzamel uw ingrediënten: Je kunt aparte batches van verschillende kleuren maken of een grote batch van één kleur. Volg de hierboven gegeven verhoudingen voor elk ingrediënt om meer of minder kleurstof te produceren.

2. Giet in een steelpan de hoeveelheid water die je nodig hebt voor de te maken kleurstof.

3. Begin met de voorbereiding van de kleurstof: Voeg het kleurmateriaal toe (paarse kool, uienschillen, enz.) en breng het water aan de kook.

4. Zet het vuur lager en laat 15-30 minuten afgedekt sudderen. 

5. Controleer de kleur: de kleurstof is klaar als hij een tint bereikt die een paar tinten donkerder is dan je ei moet zijn. Druppel wat van de kleurstof op een witte schaal om de kleur te controleren. Wanneer de kleurstof zo donker is als je wilt, haal je de pan van het vuur en laat je de kleurstof afkoelen tot kamertemperatuur. 

6. Hardgekookte eieren: Terwijl je kleurstof afkoelt, kook je je eieren ongeveer 8 minuten in kokend water om perfect harde eieren te krijgen.  

7. Zeef de tinctuur: Giet de afgekoelde tinctuur door een fijnmazige zeef in een andere pan (of in een kom en terug in de oorspronkelijke pan als dat alles is wat je hebt). 

8. Voeg de azijn toe: Meng de azijn met de kleurstof - gebruik 1 eetlepel azijn per kopje gezeefde vloeistof. 

9. Dompel de eieren in de kleurstof: scheid elke kleur in een ander bakje en dompel je eieren erin.  Zorg ervoor dat de eieren volledig ondergedompeld zijn in elk potje.   

10. Zet de eieren in de koelkast: breng de eieren over naar de kleurstof in de koelkast en laat ze afkoelen tot de gewenste kleur, dit kan een nacht duren voor een intensere kleur.  

11. Droog en olie de eieren: Droog de eieren goed af en breng vervolgens op elk ei een beetje olie aan. Poets ze met een papieren handdoek. Bewaar de eieren in de koelkast tot je klaar bent om ze op te eten (of verstop ze). 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!
IBAN
PLEASE SUBMIT YOUR IBAN FIRST AND TRY AGAIN