Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Het Nescafé verhaal

Heerlijke koffie sinds 1938

Het NESCAFÉ verhaal

In 1929 kreeg Nestlé de opportuniteit om een oplossing te bedenken voor het overschot aan koffiebonen in Brazilië. Dit overschot was te wijten aan de crash van 1929 op de beurs van Wall Street. Nestlé ging die uitdaging uiteraard aan.

Max Morgenthaler, dé bedenker van oploskoffie, had één missie: het creëren van een heerlijke kop koffie door alleen water toe te voegen. Max en zijn team gingen zelf aan de slag om dit te creëren waarbij de natuurlijke smaak van koffie behouden bleef. En met resultaat! In 1938 ontstond deze oploskoffie, met NESCAFÉ als naam, een samenvoeging van de eerste drie letters van Nestlé en Café.

‘s Werelds favoriete koffie

Toen we op 1 april 1938 NESCAFÉ introduceerden in Zwitserland, verwachtte men dat het een groot succes zou worden. Echter brak in 1939 echter de Tweede Wereldoorlog uit. NESCAFÉ maakte tijdens de oorlog standaard deel uit van de voedselrantsoenen van het Amerikaanse leger. De soldaten waren dol op NESCAFÉ. In een handomdraai een heerlijk kopje koffie tijdens de oorlog.

Na de oorlog werd NESCAFÉ naar Frankrijk, Groot Brittannië en de VS geëxporteerd. De Amerikaanse troepen werden onze merkambassadeurs en verspreidden hun passie voor NESCAFÉ.

Eind de jaren 40 bleef de populariteit van NESCAFÉ toenemen. Vandaag de dag wordt NESCAFÉ in meer dan 180 landen gedronken en is het ‘s werelds favoriete koffie.

Op de top van de wereld

“Deze foto werd genomen in 1953 tijdens de bekende expeditie van Edmund HILLARY en Tenzing NORGAY. Zij bereikten als eerste de top van de Mount Everest.​

Wist je dat NESCAFÉ er toen ook bij was? Inderdaad, in 1953 gingen we met het tweetal Hillary en Norgay mee naar het dak van de wereld tijdens hun recordexpeditie.

Naar de maan en weer terug

NESCAFÉ vergezelde de bemanning van Apollo 11, Neil Armstrong, Buzz Aldrin and Michael Collins, tijdens hun baanbrekende missie in 1969. De eerste koffie op de maan.

Grown Respectfully koffie

We willen de toekomst van koffie veilig stellen. Daarom heeft Nestlé het NESCAFÉ Plan opgesteld. Met dit plan willen we de levensstandaard en de –omstandigheden van de koffieboeren verbeteren, maar tevens ook de locale gemeenschappen ondersteunen en de volgende generatie boeren inspireren. Dit alles zonder onze planeet te schaden. Het is een lange reis, maar de route is uitgestippeld en de eerste stappen werden reeds gezet.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!
IBAN
PLEASE SUBMIT YOUR IBAN FIRST AND TRY AGAIN